måndag 27 juli 2009

Flottsbrobackens topp, Storstockholms högsta punkt

En cykeltur från Fittja äng till Flottsbro den 26 juli 2009- Toppen är en konstruktion men likväl högst i Storstockholm.





Några utblickar och inblickar från en Kungsholmspromenad

Den 24 juli 2009.
















































































måndag 6 juli 2009

Graffiti, klotter och liknande

Stokholms stad har en policy mot klotter och liknande skadegörelse. Punkt 9 har följande lydelse

Staden ska inte medverka till eller stödja verksamheter eller evenemang som inte klart tar avstånd från klotter, olaglig graffiti och liknande skadegörelse. Staden skall inte heller medverka till verksamheter som på något sätt kan väcka intresse för och leda till klotter, olaglig graffiti eller liknande skadegörelse.

Punkt 5 i policyn anger att all skadegörelse skall polisanmälas oc fotodokumenteras.

På google ger en sökning på graffiti 42 millioner svar och sökning på google bild 10 millioner svar. Och givetvis finns här konst. Frågan är vad som menas med olaglig graffiti? Jag lägger nu ut en bild på vad som väl kan kallas klotter och förmodligen skadegörelse. Bilden är tagen i närheten av Kungsträdgården 1977.

Väcker jag nu intresse för klotter eller olaglig graffiti? Och blir jag i och med det i någon mening "svartlistad" av Stockholms stad? Hur ser staden på google, har man "svartlistat"? Hur ser man på sitt eget stora digitala arkiv på klotter och olaglig graffiti (som ju är allmän handling)? Kan det tänkas öka intresset?

Kanske bör man formulera om policyn något?

Länk till graffiti vid Norsborg: http://olle-sten.blogspot.com/2008/12/graffitti-vid-norsborg.html

Ek ett stenkast från Norsborg

Den 24 maj 2009, Norsborg Botkyrka Sweden